Eetproblemen

Misschien heb je helemaal nergens trek in. Het is alsof je niets meer proeft of dat alles hetzelfde smaakt. Of je bent er gewoon te somber voor of voelt je schuldig als je eet. Je weet dat het onzin is, maar toch is het dan net of je niet voldoende ‘solidair’ bent. Je mag het van jezelf eigenlijk niet aangenaam hebben.

Het kan ook zijn dat je juist heel veel eet en moeilijk kunt stoppen. Het is alsof er voortdurend ‘iets in je honger heeft’. Alsof je een leegte moet vullen. Als je eet voel je je veilig en getroost. Nadat je gegeten hebt, voel je je een tijd sterk. Als je eet is dat nare, lege gevoel ook even weg. Eten geeft je het gevoel dat je leeft, wat veel prettiger voelt dan die sombere gevoelens.

Wat kun je zelf doen om problemen met eten na een ingrijpende gebeurtenis te voorkomen? Soms kan een zelfhulpprogramma uitkomst bieden. Kijk voor meer informatie eens onder ‘Online hulpmiddelen’. Mocht na het doen van deze programma’s geen verbetering te zien zijn bij jezelf, dan is het zaak om professionele hulp te zoeken. Onder het kopje ‘Hulpverlening’ op deze website is te zien waar en hoe je het beste professionele hulp kunt vinden.